Coronavirus stiri: 8130
Obiectiv european stiri: 326
Criza energetică stiri: 931

Putin a vorbit despre scopul final al operațiunii speciale din Ucraina

30 iun. 09:45   Război în Ucraina
4909

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, comentînd cursul operațiunii militare speciale a Rusiei în Ucraina, și-a confirmat poziția în această privință. Despre acest lucru a anunțat TASS.

El a menționat că obiectivele operațiunii speciale — protecția Donbassului și crearea condițiilor care garantează securitatea Rusiei — nu s-au schimbat, dar tactica îndeplinirii sarcinilor poate fi diferită.

Putin a spus că trupele rusești avansează și își ating obiectivele și a adăugat că are încredere în profesioniști în ceea ce privește cursul operațiunii militare speciale. El a explicat, de asemenea, că comanda rusă se gîndește în primul rînd la salvarea vieților militarilor săi.

Liderul de la Kremlin a negat, de asemenea, informația despre atacul terorist din orașul Kremenciuk, regiunea Poltava. El a subliniat că în cadrul operațiunii speciale armata rusă nu lovește obiecte civile.

Anterior, Ministerul rus al Apărării a anunțat despre distrugerea unui hangar cu arme în Kremenciug. Potrivit armatei ruse, acolo erau depozitate arme occidentale, care urmau să fie trimise unei grupări ucrainenede trupe din Donbass. Mai tîrziu, imaginile în mediul online s-au răspândit imagini cu incendiul la un centru comercial local. Kievul a acuzat Moscova de atac cu rachete asupra clădirii. Cu toate acestea, reprezentantul oficial al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a numit acuzațiile ca fiind niște falsuri.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав