COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 746 866 INFECTAȚI 279 143(+1289)   TRATAȚI 265 144     DECESE 6569(+10)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2908
Puterea stiri: 6588

Putin a vorbit despre recunoașterea Moderna drept cel mai bun vaccin împotriva COVID-19

6 mai. 16:35   În lume
2284 0

Posibila siguranță a vaccinului american împotriva coronavirusului Moderna va deveni clară abia peste zece ani, iar preparatele rusești sînt sigure acum. Astfel președintele Rusiei Vladimir Putin a vorbit despre recunoașterea Moderna drept cel mai bun vaccin împotriva COVID-19. Cuvintele sale au fost transmise de TASS.

"Așa înțeleg eu că pe piețele mondiale s-a decis sprijinirea vaccinului american Moderna, cu care luptă compania americano-europeană Pfizer, și luptă pe propria piață destul de agresiv. Din cîte îmi pot imagina, inclusiv din rapoartele specialiștilor noștri, colegii din străinătate, din SUA spun că acesta va fi un preparat complet inovator, foarte modern", a declarat președintele joi, 6 mai, în cadrul unei conferințe video cu vicepremierul Tatiana Golikova, exprimîndu-și speranța că experții nu se înșeală.

"Cu toate acestea, dacă acest lucru este adevărat, vom vedea peste zece ani de utilizare și analiză a rezultatelor", a subliniat șeful statului rusesc, subliniind că preparatele rusești se bazează pe tehnologii "care sînt folosite de zeci de ani".

Preparatul de la Moderna a cîștigat la categoria "Cel mai bun vaccin împotriva COVID" la Congresul Mondial al vaccinurilor-2021. Sputnik V și AstraZeneca au ajuns în lista scurtă a nominalizărilor, iar vaccinul de la Pfizer și BioNTech a primit un notă destul de ridicată. Criteriile de selecție a cîștigătorului nu se cunosc.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Intrarea în cafenele și restaurante ar putea fi permisă doar pentru cei testați sau vaccinați anti COVID-19. Care vor fi consecințele?
🔽🔽