Arşiţa stiri: 151
Jocurile Olimpice stiri: 128
Transnistria stiri: 1454

Putin a vorbit despre pierderea încrederii în dolar și euro

17 iun. 2022,, 17:40   Externe
3720 0

Încrederea în monedele mondiale, în primul rînd în dolarul american și euro, a fost subminată, iar motivul pentru aceasta sînt ambițiile și iluziile geopolitice depășite. Despre acest lucru a declarat președintele rus Vladimir Putin în timpul discursului său la Forumul Economic Internațional de la Sankt Petersburg.

Potrivit șefului statului rus, împreună cu acestea, țările occidentale au slăbit semnificativ concepte precum reputația afacerilor, inviolabilitatea proprietății.

Anterior, consilierul prezidențial Maxim Oreșkin a spus că dolarii sînt un drog de care întreaga lume a fost legată, iar renunțarea la drog nu este o istorie ușoară.

La rîndul său, șeful Băncii Centrale, Elvira Nabiullina, a declarat că în Rusia nu va exista nicio interdicție privind circulația dolarilor și a euro, dar strategia de devalorizare a băncilor rămîne. La rîndul său, primul vicepreședinte al Băncii Centrale, Vladimir Cistiuhin, a îndemnat la devalutizarea atentă a populației pentru a nu speria clienții băncii.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?