COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Putin a anunțat lansarea anticipată a submarinului nuclear telecomandat

Putin a anunțat lansarea anticipată a submarinului nuclear telecomandat

Racheta hipersonică Zirkon va avea o viteză de 9 Mach-uri și o distanță de zbor de peste o mie de kilometri.

Cu aceasta vor fi dotate navele și submarinele militare, atît cele de perspectivă, cît și cele care se află în construcție, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin.

Vladimir Putin a declarat în mesajul său către Adunarea Federală că noile rachete hipersonice rusești vor fi instalate pe submarine deja în acest an.

Racheta hipersonică Zirkon va avea o viteză de 9 Mach-uri și o distanță de zbor de peste o mie de kilometri. Cu aceasta vor fi dotate navele și submarinele militare, atît cele de perspectivă, cît și cele care se află în construcție, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin.


“Voi menționa încă o inovație care este dezvoltată cu succes și va fi finalizată în termenii stabiliți . Vreau să vorbesc despre racheta hipersonică Zirkon cu viteza de zbor de 9 Mach-uri, pe o distanța de o mie de kilometri, care este capabilă să atingă atît ținte maritime, cît și cele terestre”, a spus Putin, în mesajul său adresat Adunării Federale.

Potrivit lui, rachetele sînt prevăzute pentru lansatoarele maritime – nave și submarine, inclusiv cele concepute și în proces de producție pentru rachetele de precizie înaltă Kalibr.

„Adică, acestea nu implică mari cheltuieli pentru noi”, a menționat Putin.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load