X 
Arşiţa stiri: 192
Jocurile Olimpice stiri: 148
Transnistria stiri: 1414

Putin “a lansat” patru rachete

27 oct. 2017,, 19:00   Externe
7666 0

Președintele rus, Vladimir Putin, a participat la exerciţiul de gestionare a forțelor nucleare strategice, a comunicat secretarul de presă al șefului statului, Dmitri Peskov, citat de ria.ru.

„În timpul exerciţiului a fost simulată interacțiunea forțelor strategice de rachete, submarinelor atomice ale Flotei de Nord și Pacifică, aviației cu rază lungă de acțiune a FAS (forțele aerospațiale – n.red.) ale Rusiei", a spus purtătorul de cuvînt al Kremlinului.

Ministerul Apărării al Rusiei a precizat că la exerciţiu au participat aeronave cu rază lungă de acţiune Tu-160, Tu-95MS și Tu-22M3, care au decolat de pe aerodromurile de bază Ukrainka, Engels și Şaikovka și au lansat rachete balistice spre ţintele terestre de pe poligoanele Kura (Kamceatka), Pemboi (Republica Komi) și Terekta (Kazahstan), informează Agenția tass.ru. Reprezentanții instituţiei au menţionat că exerciţiul a avut loc în conformitate cu planul de pregătire a Forţelor Armate ale Rusiei.

Putin, în septembrie, a luat cunoştinţă de mersul exercițiilor ruso-belaruse "West-2017" de pe poligonul Luga din regiunea Leningrad. Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, i-a relatat șefului statului că manevrele trupelor ruse sînt urmărite de 95 de reprezentanți străini din 50 de țări.


Reamintim că în februarie liderul rus a anunțat o verificare inopinată a pregătirii FAS. Peskov atunci a explicat că controalele inopinate dau rezultate bune şi ele vor fi continuate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав