COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 931 474   INFECTAȚI 362 433(+107)   TRATAȚI 346 629      DECESE 9069(+15)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3012

Putin a explicat rolul Ucrainei în cazul ”Nord Stream-2”

17 feb. 11:40   În lume
1727 5

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a explicat care este legătura dintre situația din Ucraina și construcția gazoductului "Nord Stream-2". Difuzarea întrevederii șefului statului cu liderii fracțiunilor Dumei de stat este difuzată de postul de televiziune "Rusia 24".

Potrivit lui, rolul statului vecin constă în faptul că oponenții Rusiei încearcă să o impună să plătească pentru "proiectul lor geopolitic "Ucraina". Care anume oponenții, Putin nu a precizat.

După cum scrie lenta.ru, construcția Nord Stream-2 s-a oprit la sfîrșitul anului 2019 din cauza sancțiunilor SUA. Această situație a forțat Rusia să semneze un nou contract de cinci ani pentru livrările de tranzit prin Ucraina.

Cu toate acestea, finalizarea construcției nu elimină toate problemele. Sancțiunile SUA amenință inclusiv companiile care vor contribui la punerea în funcțiune a unui nou traseu de aprovizionare cu gaze. Din acest motiv, compania norvegiană DNV GL a renunțat deja la cooperare.

Autoritățile ruse speră la negocieri între Berlin și Washington după venirea la putere a administrației Joe Biden. The Wall Street Journal nu exclude faptul că sancțiunile vor slăbi, dar deocamdată consultările continuă în mod confidențial și nu există informații oficiale cu privire la rezultatele lor.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X