Criza energetică stiri: 1778
Cutremure stiri: 390
Eurovision stiri: 428

Putin a dispus formarea unei comisii guvernamentale din cauza situației de urgență de pe podul din Crimeea

8 oct. 2022,, 12:45   Război în Ucraina
1806 0

Președintele rus Vladimir Putin a dispus formarea unei comisii guvernamentale în legătură cu situația de urgență de pe podul din Crimeea. Acest lucru a fost anunțat sîmbătă, 8 octombrie, de secretarul de presă al șefului statului Dmitri Peskov, citat de TASS.

Purtătorul de cuvînt al Kremlinului a indicat că liderul rus a citit rapoartele prim-ministrului Mihail Mișustin, viceprim-ministrului Marat Khusnullin, șefii Ministerului pentru Situații de Urgență Alexandr Kurenkov și Ministerului Transporturilor Vitali Savelyev, precum și șefii forțelor de ordine.

Peskov a adăugat că președintele i-a ordonat premierului să formeze o comisie guvernamentală pentru a afla cauzele incidentului și a elimina consecințele cît mai curînd posibil. Potrivit acestuia, comisia va include șefii regiunii Krasnodar și Crimeei, precum și reprezentanți ai Gărzii Naționale, ai FSB și ai Ministerului Afacerilor Interne.

„La ordinul șefului statului, miniștrii Saveliev și Kurenkov au plecat la fața locului”, a adăugat secretarul de presă al liderului rus.

De menționat că incendiul de la trenul cu motorină, care a luat foc pe podul din Crimeea, a fost stins. Informația vine din partea RIA Novosti cu referire la Ministerul Situațiilor de Urgență.


Potrivit interlocutorului agenției, la fața locului nu se observă flăcări deschise. La stingere au fost implicate 250 de persoane, precum și 70 de echipamente.

Despre incendiul de pe podul din Crimeea s-a aflat în dimineața zilei de 8 octombrie. Serviciul de presă al Căii Ferate Crimeea (KJD) a declarat că incendiul s-a produs după ce a luat foc po cisternă cu combustibil la coada unui tren de marfă.

La rîndul său, Comitetul Național Antiterorism (NAC) a raportat că un camion a fost aruncat în aer pe podul din Crimeea. Ca urmare, două travee pentru automobile ale podului s-au prăbușit parțial și șapte rezervoare de combustibil ale trenului feroviar au luat foc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?