COVID-19 în MOLDOVA

Putin a discutat la telefon cu Lukaşenko, despre situația din Belarus

Putin a discutat la telefon cu Lukaşenko, despre situația din Belarus

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a discutat cu omologul său din Belarus, Aleksandr Lukașenko, declarîndu-se încrezător că problemele din Belarus se vor rezolva, anunță Kremlinul, citat de digi24.ro.

"La iniţiativa părţii belaruse, Vladimir Putin a avut o conversaţie prin telefon cu preşedintele Aleksandr Lukaşenko. Acesta a informat despre situaţia din Belarus după scrutinul prezidenţial. Ambele părţi au exprimat încredere că toate problemele apărute vor fi rezolvate curînd", a comunicat Preşedinţia Rusiei, potrivit unui comunicat postat pe site-ul instituţiei.

"Ideea centrală este ca actualele probleme să nu fie utilizate în avantajul forţelor distructive care încearcă să afecteze cooperarea benefică dintre cele două ţări în cadrul Uniunii Rusia-Belarus", subliniază Kremlinul.


Cei doi lideri au stabilit să coopereze şi pentru repatrierea în Rusia a 32 de cetăţeni ruşi deţinuţi în Belarus.

"S-a stabilit să fie menţinute contactele normale pentru consolidarea relaţiilor bilaterale, în interesele fundamentale ale popoarelor fraterne din Rusia şi Belarus", concluzionează Kremlinul.

Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, a declarat în această dimineață că intenţionează să discute cu omologul său din Rusia, Vladimir Putin, avertizînd că protestele masive nu reprezintă o ameninţare doar pentru ţara sa. "Este nevoie să îl contactez pe Vladimir Putin, deoarece ameninţările nu mai vizează doar Belarusul. Apărarea Belarusului nu este nimic mai puţin decît apărarea întregului nostru spaţiu, a uniunii, este un exemplu pentru alţii. Mulţi dintre cei care se plimbă pe străzi nu înţeleg acest lucru", a subliniat liderul autoritarist de la Minsk.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load