COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Putin a discutat cu șeful UE situația în Belarus după alegeri

Putin a discutat cu șeful UE situația în Belarus după alegeri

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a discutat în cadrul unei convorbiri telefonice cu Președintele Consiliului European, Charles Michel, situația în Belarus.

Acest lucru a fost comunicat marți de către Serviciul de presă al Kremlinului.

„În ajunul summitului UE s-a discutat situația actuală în Belarus, se arată în comunicat. - Partea rusă și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu încercările mai multor state de a face presiune asupra conducerii Republicii și de a destabiliza în orice mod posibil situația politică internă”.


„S-a exprimat interesul de a preveni varianta de confruntare în evoluția situației”, a adăugat Kremlinul.

Potrivit tass.ru, la rîndul său, o sursă din Consiliul European a spus că părțile au discutat diverse posibilități de a facilita dialogul dintre Guvernul și opoziția din Belarus, inclusiv prin medierea OSCE.

„Președintele Consiliului European și Președintele Rusiei au discutat cele mai bune modalități de a facilita lansarea și desfășurarea unui dialog politic intern în Belarus pentru soluționarea pașnică a crizei. Una dintre opțiuni include o propunere de mediere din partea OSCE”, a comunicat el.

„Președintele Consiliului European și Președintele Rusiei au convenit să continue contactele [vizavi de Belarus] după ședința Consiliului European [19 august]”, a declarat oficialul european. El a specificat că conversația „a durat aproximativ o jumătate de oră”. În timpul discuției cu Putin, Michel „a exprimat îngrijorarea UE n legătură cu încălcările înregistrate în cadrul alegerilor [9 august], violența și represiunile, subliniind dreptul poporului belarus de a-și determina propriul viitor”.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load