COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 596 955   INFECTAȚI 259 202(+184)   TRATAȚI 251 850     DECESE 6253(+3)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2826
Puterea stiri: 6297
Coronavirus stiri: 7247

Putin a comparat vaccinurile rusești împotriva COVID-19 cu arma automată Kalașnikov

6 mai. 16:50   În lume
1695 2

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a spus că vaccinurile rusești împotriva COVID-19 sînt cele mai sigure și cele mai eficiente din lume, comparîndu-le cu arma automată Kalașnikov, informează RIA Novosti.

Potrivit lui, o astfel de descriere a serului rusesc a fost dată de unul dintre specialiștii europeni, care în cele din urmă s-a dovedit a avea dreptate. „Preparatele noastre se bazează pe tehnologii și platforme utilizate de zeci de ani. Sînt destul de moderne”, a spus Putin.

Anterior, Putin a recunoscut că în mai multe regiuni rusești rata de vaccinare și testare pentru coronavirus a scăzut. În acest sens, el a propus să se gîndească și să adapteze strategia internă pentru imunizarea populației.

Pînă în prezent, în Rusia au fost înregistrate patru vaccinuri împotriva coronavirusului. Primul a fost înregistrat Sputnik V, un ser bazat pe adenovirusul uman. După Sputnik V, au fost înregistrate încă trei vaccinuri autohtone - EpiVakKorona, KoviVak și Sputnik Light, cu o singură componentă, înregistrat pe 6 mai.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Noul parlament și-a început activitatea. Ce așteptări aveți de la activitatea sa?
🔽🔽