X 

Putin a comparat comunismul cu creștinismul

14 ian. 2018,, 19:02   Război în Ucraina
3852 1

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a făcut o paralelă între comunismul și creștinismul.

Astfel, liderul rus a calificat Codul moral al edificatorului de comunism drept o sublimare, un extras primitiv din Biblia. Pe lîngă aceasta, el a făcut o comparație între tradiția creștină de cinstire a moaștelor sfinților și păstrarea corpului lui Lenin la Mausoleu.

- Poate voi ceva ce nu va fi pe placul unor persoane. Dar voi spune ceea ce cred. În primul rînd, credința, ea întotdeauna ne-a însoțit. Ea s-a întărit atunci cînd poporul din țara noastră avea o viață foarte grea, au fost ani ateiști duri, cînd au fost eliminați preoții, distruse bisericile. Concomitent se crea o religie nouă, a declarat Vladimir Putin în cadrul unui interviu oferit jurnalistului Andrei Kondrașov pentru filmul „Valaam” de pe postul de televiziune „Rossia 1”.

- Priviți, Lenin a fost pus în Mausoleu. Prin ce diferă acest lucru de moaștele sfinților? Pentru ortodocși, dar chiar și pentru creștini? Cînd mi se spune: în lumea creștină nu există o astfel de tradiție, cum nu? Mergeți pe Athos, priviți. Există moaște ale sfinților, și aici la noi [pe Valaam] sînt moaștele sfinte ale lui Serghie și Gherman”. De fapt, guvernarea de atunci nu a inventat nimic nou. Pur și simplu a ajustat la ideologia sa ceea ce omenirea a inventat de mult timp, consideră șeful statului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?