COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 999 493   INFECTAȚI 390 742(+1783)   TRATAȚI 367 199      DECESE 10452(+8)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7904
Criza energetică stiri: 493

Putin a comentat declarația lui Lukașenko privind posibilitatea întreruperii gazului către Europa

13 noi. 2021,, 11:46   În lume
2723 2

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că nu a discutat cu omologul său din Belarus, Alexandr Lukașenko, despre posibilitatea întreruperii gazului către Europa. El a oferit un astfel de comentariu într-un interviu acordat lui Pavel Zarubin, relatează canalul Telegram Vesti 24.

Șeful statului rus a menționat că este prima dată cînd aude despre o astfel de declarație. Potrivit acestuia, președintele a vorbit de două ori cu Lukașenko, dar acela nu i-a spus nimic, "nici măcar nu a dat de înțeles", transmite Noi.md.

În noiembrie, președintele Belarusului a anunțat că republica va bloca furnizarea de gaze rusești către țările UE prin conducta Yamal-Europa care trece pe teritoriul țării sale. Așa a reacționat Lukașenko la probabilitatea ca Polonia să închidă granița cu Belarus din cauza crizei migrației.

La rîndul său, purtătorul de cuvînt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a menționat că declarația lui Lukașenko nu a fost coordonată cu Moscova.

1

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X