X 

Purtarea măștilor în Belarus nu mai este obligatorie

22 oct. 2021,, 11:15   Război în Ucraina
4264 0

Ministerul Sănătății al Belarusului a anulat restricțiile privind purtarea obligatorie a măștilor de protecție, introduse în republică pe 9 octombrie. Anterior această măsură a fost criticată de Președintele țării, Alexandr Lukașenko.

Hotărîrea Ministerului Sănătății nr. 111 din 20 octombrie a fost publicată vineri pe portalul juridic național. Din aceasta a fost eliminată clauza privind regimul obligatoriu de mască, relatează Noi.md.

Ministerul Sănătății a remarcat pe canalul Telegram că cerința privind „utilizarea obligatorie a echipamentului individual de protecție de către persoanele fizice atunci când vizitează obiecte, organizații, automobile, cu excepția mașinilor personale, transportul aerian, naval, feroviar, inclusiv metroul a fost exclusă.

În cadrul unei ședințe din 19 octombrie, Lukașenko a cerut să se înlăture presiunea asupra oamenilor în ceea ce ține de purtarea măștilor de protecție, distanțarea și vaccinarea. „Mi-am spus părerea despre măști, echipamente de protecție, distanțare și vaccinare. Luați asta drept un ghid de acțiune. Fără presiune asupra oamenilor”, a subliniat el.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?