COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 596 955   INFECTAȚI 259 202(+184)   TRATAȚI 251 850     DECESE 6253(+3)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2825
Puterea stiri: 6296
Coronavirus stiri: 7247

Psaki a spus că SUA nu vor avertiza Rusia cu privire la atacurile cibernetice

22 iun. 14:10   În lume
2054 5

Washingtonul nu intenționează să avertizeze Moscova cu privire la atacurile cibernetice, a declarat purtătorul de cuvînt al Casei Albe Jen Psaki.

După cum a menționat Psaki, Președintele american, Joe Biden, a pomenit în cadrul summitului de la Geneva atacurile hackerilor asupra obiectelor americane, de care este acuzată Rusia. Potrivit lui, dacă acestea vor continua, Moscova va fi taxată. În acest caz, Washingtonul va acționa fără avertisment, a adăugat Psaki.

„Președintele a dat clar de înțeles că acestea sînt domenii pe care le monitorizăm, lăsînd la discreția noastră oportunitatea acțiunilor care vor avea efecte”, a spus ea în cadrul unui briefing.

Purtătorul de cuvînt al Casei Albe a fost întrebat de ce Biden nu a furnizat o listă a obiectelor rusești pe care SUA le-ar putea viza. Ca răspuns, Psaki a spus că SUA „nu anticipează loviturile”.

Summitul Rusia-SUA a avut loc la Geneva pe 16 iunie. Totalizînd rezultatele discuțiilor, Vladimir Putin a specificat că părțile vor începe consultări privind securitatea cibernetică. După cum și-a amintit Președintele SUA, Moscova a furnizat anterior toate informațiile la cererile SUA privind atacurile cibernetice, dar nu a primit un răspuns de la serviciile speciale americane. Putin a menționat că majoritatea atacurilor cibernetice din lume sînt lansate din SUA, iar insinuările antirusești trebuie eliminate.


Vorbind despre securitatea cibernetică, Biden a spus că, în cazul încălcării „regulilor de bază” SUA vor riposta, dar a exclus utilizarea forței militare. Liderul american a predat colegului său o listă cu 16 organizații din SUA care sînt considerate parte a infrastructurii critice, atacurile asupra cărora Washingtonul le consideră inacceptabile.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Noul parlament și-a început activitatea. Ce așteptări aveți de la activitatea sa?
🔽🔽