X 
Arşiţa stiri: 189
Jocurile Olimpice stiri: 151
Transnistria stiri: 1458

Protestele împotriva construirii autostrăzii A-69 în Franța au degenerat în confruntări violente cu forțele de ordine

9 iun. 17:00   Externe
3052 0

Mobilizarea unor militanţi ecologişti împotriva construirii unei autostrăzi în sud-vestul Franţei a degenerat sîmbătă în confruntări între manifestanţi şi forţele de ordine, informează AFP și Agerpres.

Doi membri ai forţelor de ordine au fost răniţi uşor, primul lovit de un cocteil Molotov, al doilea de un foc de artificii, potrivit prefecturii. Un manifestant a fost rănit la o gambă.

Primele incidente au izbucnit cînd „250 de manifestanţi radicalizaţi”, „hotărîţi să comită acte de violenţă”, potrivit autorităţilor locale, au încercat să ajungă pe un drum departamental.

Poliţişti şi jandarmi au făcut uz de grenade lacrimogene pentru a-i dispersa şi a-i ţine pe manifestanţi la distanţă de un drum ce ducea spre şantierul autostrăzii.

La rîndul lor, manifestanţi îmbrăcaţi în negru şi cu glugă pe cap au tras cu focuri de artificii în direcţia jandarmilor, cu pietre şi cu cocteiluri Molotov.

Şantierul autostrăzii A-69 (53 de km), care ar urma să lege Castres de Toulouse, a început în 2023.

Noua axă rutieră urmează să fie dată în exploatare la sfîrşitul lui 2025.

Susţinută de o majoritatea de lideri locali şi regionali, ea este criticată de mişcări de stînga şi ecologiste, precum şi de oameni de ştiinţă care denunţă distrugerea unor zone umede, pămînturi agricole, copaci, ecosisteme şi pînze freatice, pentru un cîştig de timp derizoriu, potrivit lor.

1
0
1
5
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав