TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Proteste violente în Italia împotriva măsurilor COVID

Sute de persoane au protestat în oraşul italian Napoli în noaptea de vineri spre sîmbătă pînă la primele ore ale dimineţii împotriva unei interdicţii de circulaţie şi a unei închideri planificate a regiunii, în contextul unei creşteri importante a numărului cazurilor de coronavirus.

Demonstranţii au scandat sloganuri şi s-au adunat în faţa administraţiei regionale, aruncînd artificii şi fumigene, în timp ce poliţia a folosit gaze lacrimogene împotriva protestatarilor, relatează agenţia ANSA, transmite Digi24.ro.

Vincenzo De Luca, preşedintele regiunii Campania, a anunţat vineri că regiunea va intra în lockdown din cauza unei creşteri majore a numărului infectărilor cu coronavirus.

Campania a înregistrat un număr zilnic de 2.280 de cazuri de COVID-19, a declarat De Luca la un eveniment transmis live pe Facebook, o creştere de aproape 50% faţă de cele 1.541 înregistrate joi.

"Vom merge mai departe şi vom închide totul", a spus el, propunînd o închidere de "o lună, 40 de zile".


Decretul regional care implementează măsura va fi adoptat sîmbătă sau duminică, a relatat ANSA, citînd surse din cadrul guvernului regional.

La puţin timp după aceea Protecţia civilă italiană a anunţat 19.143 de cazuri de noul coronavirus în ţară, un nou record zilnic care a ridicat numărul total al infectărilor la 484.869.

De asemenea, în Italia au existat 91 noi decese legate de COVID-19, ceea ce ridică bilanţul total la 37.059, iar numărul pacienţilor de la terapie intensivă a crescut peste 1.000 pentru prima dată în peste cinci luni.

Guvernul premierului Giuseppe Conte a rezistat pînă acum solicitărilor privind introducerea unui lockdown naţional, argumentînd că ar exista costuri prea mari din punct de vedere economic şi social.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load