COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI770 558 INFECTAȚI 288 377(+647)   TRATAȚI 272 677     DECESE 6679(+14)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2923
Puterea stiri: 6634

Proteste violente în Atena. Un poliţist a fost bătut de mulţimea furioasă

10 mar. 07:49   În lume
1431 0

A fost haos pe străzile din Atena, marţi seara, după ce mai mulţi tineri care protestau faţă de violenţele poliţiei au atacat şi rănit un ofiţer. Ciocnirile dintre locuitorii capitalei Greciei şi oamenii legii au escaladat după ce zeci de cetăţeni s-au opus încercărilor poliţiştilor de a da amenzi celor ce nu respectau restricţiile.

„Imaginile triste ale violenţei pe care le-am văzut cu toţii în această seară la Atena trebuie să înceteze. Şi faptul că viaţa unuia dintre concetăţenii noştri, tînărul poliţist, este în pericol, ar trebui să ne trezească. În aceste momente, stăpînirea de sine şi calmul trebuie să prevaleze. Şi mă adresez în special tinerilor noştri, a căror menire este să creeze, nu să distrugă”, a fost mesajul transmis de Mitsotakis, transmite mediafax.ro.

În jur de 5.000 de oameni s-au adunat în piaţa principală a zonei Nea Smyrni din sudul capitalei greceşti pentru a protesta faţă de acţiunile brutale ale poliţiei. Lucrurile au degenerat rapid, protestatarii au început să arunce cu pietre şi să dea foc coşurilor de gunoi.

Poliţia a răspuns cu gaze lacrimogene şi tunuri de apă.

Un ofiţer de poliţie a fost dat jos de pe motocicletă de mulţime furioasă, care apoi a început să-l lovească cu picioarele. Imaginile surprinse de camerele de filmat arată ofiţerul rănit şi însîngerat întins pe pămînt înainte de a fi luat într-o ambulanţă.


Protestul a fost organizat după ce un ofiţer de poliţie a bătut un bărbat în aceeaşi piaţă, duminică după-amiază, în timpul unui raid privind respectarea restricţiilor impuse în contextul pandemiei de coronavirus. Pe reţelele de socializare au fost distribuite imagini în care se vede un grup de oameni care se certau cu poliţia din cauza amenzilor primite.

Unul dintre cei din grup a fost lovit de un poliţist. Bărbatul, care a fost doborît la pămînt, în timp ce cel puţin alţi trei ofiţeri stăteau în apropiere, poate fi auzit strigînd „mă doare”.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ce părere aveți despre introducerea prezentării obligatorii a certificatului COVID-19 în Republica Moldova?
🔽🔽