AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 471 287  Au ieșit 387 046   Au rămas 84 241     Mai multe detalii
Cazul Dodon stiri: 47
Cazul Șor stiri: 407
Criza energetică stiri: 727

Proteste la Washington împotriva vaccinării obligatorii

24 ian. 07:20   Război în Ucraina
1838

Cîteva mii de americani au manifestat, duminică, la Washington, împotriva obligativităţii vaccinării anti-COVID-19 în numele libertăţilor, copiilor şi convingerilor religioase, transmite AFP.

"Obligaţia (vaccinării) şi libertăţile nu sînt compatibile. Ca apa şi uleiul", a declamat un vorbitor pe treptele Memorialului Lincoln, impunătoarea clădire din marmură albă dedicată celui de-al 16-lea preşedinte al SUA."Respiraţi", îndeamnă un altul."Inspiraţi-l pe Dumnezeu, expiraţi frica", a adăugat el în aplauzele mulţimii formate din persoane de toate vîrstele, care nu purtau mască şi dintre care unii erau însoţiţi de copii, transmite Agerpres.ro.

"Nu sînt împotriva vaccinurilor, dar sînt împotriva acestui vaccin", a declarat pentru AFP Michelle, o kinetoterapeută în vîrsta de 61 de ani care consideră că serurile cu ARN mesager sînt "prea experimentale" şi "pripite". După ce a cîntat imnul naţional cu restul manifestanţilor, cu mîna pe inimă, Michelle explică că a refuzat vaccinul şi a beneficiat de o scutire religioasă. Pentru a continua însă să lucreze la Washington, trebuie să se testeze săptămînal, spune ea. Spre marele său regret, fiul ei, care iniţial a ezitat, a ajuns să se vaccineze."Atît de multă presiune din partea prietenilor săi", şi-a exprimat ea regretul.

Şi Therese se opune categoric vaccinurilor, tuturor vaccinurilor. A explicat că a venit cu autobuzul din Michigan pentru a protesta împotriva atacului la adresa "libertăţilor noastre" pe care îl reprezintă obligaţia de vaccinare."Vaccinurile nu funcţionează, sîntem minţiţi", a estimat doamna de 60 de ani care a lucrat la o cantină şcolară înainte de a se pensiona."Şi nu ar trebui să punem măşti copiilor" deoarece, argumentează ea, "am vorbit cu psihologi care spun că suferă, că sînt deprimaţi";"Este groaznic, trebuie să ne recăpătăm libertăţile".

Mai sus, pe trepte, continuă să se succeadă vorbitorii, inclusiv persoane în halate albe, prezentate ca medici din Texas."Suntem americani şi asta e treaba noastră: luptăm împotriva tiraniei!", a strigat cineva de pe podium.


Pe pancartele afişate se putea citi:"Corpul meu, alegerea mea" sau "Dumnezeu este stînca noastră şi el îl va învinge pe Goliat", plus multe altele anti-Joe Biden şi cîteva steaguri pe care era scris numele lui Donald Trump.

Este oare greu să nu fii vaccinat în Washington, oraş cu o majoritate democrată covîrşitoare, înclinat spre respectarea regulilor şi unde acum certificatul de vaccinare este necesar pentru a merge la restaurant sau la cinema? "Nu-i nimic, economisim bani", rîde Isaac Six, 34 de ani, care lucrează pentru o organizaţie de caritate. Tînărul, nevaccinat împotriva COVID-19, spune că a mers special la restaurantul său preferat, Le Diplomate, cu specific franţuzesc şi foarte popular, chiar înaintea introducerii, pe 15 ianuarie, a permisului sanitar. Vaccinurile, în general, "sînt minunate, au ajutat milioane de oameni" din întreaga lume, dar "ca oamenii să fie obligaţi să se vaccineze, mai ales cînd vaccinul nu împiedică complet transmiterea este iraţional", consideră el. Spre deosebire de alţi participanţi la protest, care consideră vaccinarea obligatorie o ameninţare la adresa democraţiei, el se declară încrezător. Ceea ce îl îngrijorează sînt politicile adoptate, spune el,"prin decret","pe fundalul fricii şi panicii"."Mi-ar plăcea să văd mai mult proces legislativ şi ca oamenii pe care i-am ales să ne reprezinte să fie cei care, de fapt, adoptă legile", argumentează tînărul.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În opinia dvs., ce ar trebui de întreprins în prezent pentru a asigura cel mai eficient autoapărarea Republicii Moldova?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав