COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 363 110(+659)   TRATAȚI 348 276      DECESE 9141(+22)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3016

Protestatarii antivaccin de la București s-au pomenit cu amenzi usturătoare

4 oct. 12:15   În lume
1321 0

Jandarmeria a anunţat că a dat zeci de sancţiuni contravenţionale după protestele care au avut loc sîmbătă seara în Bucureşti, la Universitate, în Piaţa Victoriei şi la Palatul Cotroceni.

„Au fost aplicate sancţiuni contravenţionale pînă la această oră, pentru că asta prevede legea să facem. În primul rînd trebuie să discutăm despre sancţiuni contravenţionale pentru organizatorii adunărilor publice de aseară, de asemenea, trebui să avem în vedere că marşurile sînt interzise în actualul context epidemiologic şi noi am avut de-a face cu un marş, deci vom plaixca sancţiuni contravenţionale şi pentur acest lucru”, a declarat pentru Digi24 Alexandru Iacob, purtător de cuvînt la Jandarmeria Bucureşti, scrie tvrmoldova.md.

Alexandru Iacob nu a precizat numărul exact şi valoarea sancţiunilor. „Încă se lucrează la asta, încă vizionăm imaginile operative pentru a vedea gravittatea încălcării legilor. Organizatorii riscă amenzi între 2.000 şi 10.000 de lei, iar participanţii între 500 şi 2500 de lei”, a spus oficialul.

„Nu ne dorim evenimente cu număr mare de participanţi pentru că în actualul context epidemiologic ele reprezintă un pericol, dar totuşi ar fi corect să mulţumim tuturor participanţilor care au înţeles să manifesteze paşnic şi să cooperze cu forţele de ordine”, a mai spus purtătorul de cuvînt.

Cîteva mii de persoane au protestat sîmbătă în Bucureşti, solicitînd ridicarea stării de alertă, renunţarea la impunerea directă sau indirectă a vaccinării, renunţarea la folosirea certificatului verde, precum şi menţinerea unităţilor de învăţămînt deschise, fără constrîngeri, dar şi accesul nediscriminatori la servicii de sănătate, fără transformarea unor spitale în unităţi Covid. O altă revendicare a aprivit plafonarea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X