COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 857 485 INFECTAȚI 330 799(+1505)   TRATAȚI 308 832     DECESE 7576(+41)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2959
Puterea stiri: 6799
Coronavirus stiri: 7616

Producătorii de vaccinuri au mituit Сomisarul European

23 sep. 16:46   În lume
2037 3

Fosta președintă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) Stella Kyriakides, (în imagine cu Bill Gates), și acum comisar european pentru Sănătate și Siguranță Alimentară, persoana care a semnat contracte cu producătorii de vaccinuri coronavirus în numele UE pare să fie implicată într-un gigantic scandal de corupție. Jurnaliștii sînt siguri că producătorii de vaccinuri au mituit-o.

Contul comun al comisarului UE pentru Sănătate și al soțului ei a ajuns în mod neașteptat cu 4 milioane de euro. Presa cipriotă vorbește deja la propriu despre mită pasivă.

Banii au fost depuși în contul familiei comisarului prin Banca Cooperativă de Stat din Cipru. Pentru a evita un scandal, s-a încercat disimularea transferului ca împrumut, transmite Noi.md cu referire la invictuswebmedia.com.

Acest lucru se datoreaza faptului ca departamentul UE pentru sănătate nu are garanții pentru a oferi un astfel de împrumut. După cum s-a stabilit deja în raportul Biroului de Audit din Cipru, Stella Kyriakides nu va putea plăti această sumă uriașă nici din salariul său, nici din alte surse, așa că pare destul de evident: acesta este un împrumut fals, prin urmare, ea acoperă corupția sa.

Stella Kyriakides încearcă în orice mod posibil să se justifice după ce a fost expusă. Ea încearcă să pretindă că banii nu au nicio legătură cu acordurile de vaccinuri din UE și distrage atenția de la faptul că ar putea fi mită de la companiile de vaccinuri pentru contracte profitabile, pentru a amîna sau a permite aprovizionarea limitată. Între timp, ziarele cipriote mai prudente continuă să scrie despre mită pasivă.


Numele unei familii care a făcut avere cu bolnavii de cancer a devenit un nume familiar în toată țara. Cînd situația a devenit insuportabilă, cazul a fost trimis la parlamentul cipriot. Toți deputații, cu excepția unuia, au votat pentru naționalizarea tratamentului împotriva cancerului și reducerea prețurilor tratamentului. Stella Kyriakides este în prezent comisarul Uniunii Europene pentru Sănătate și a semnat contractele de vaccinare criticate acum …

Acum este liniște la Bruxelles. Ar putea fi aceasta calmul dinaintea marii furtuni?

Potrivit German Medi-en-be-judge,, comisarul Kyriakides neagă „interesul personal” pentru finanțele soțului ei.

Portalul de știri CircoG-reco scrie:

Comisarul Stella Kyriakidou apare în raport cu patru tranzacții care îl implică pe soțul ei. Valoarea totală a tranzacțiilor este de aproximativ 4 milioane de euro. Potrivit unui raport al Curții de Conturi, soțul ei, Kyriakos Kyriakidis, a primit un împrumut de un milion de dolari de la Banca Cooperativă din Cipru fără garanțiile necesare. Mass-media cipriotă vorbește despre luarea de mită pasivă.

Agenția de știri V4NA a întrebat-o pe Stella Kyriakides dacă au semnat intenționat sau fără să știe un contract mai rău decît Marea Britanie. În răspunsul său, ea nu neagă faptul că UE a încheiat un contract mai puțin favorabil decît Marea Britanie și nu neagă faptul că contractul nu conține nicio garanție sau asigurare cu privire la livrarea exactă (cantitate și timp).

De altfel, Stella Kyriakides a fost înainte președinta Europa Donna Cyprus, care s-a ocupat de cancerul de sîn din 2000 pînă în 2015. Europa Donna a postat situații financiare pe site-ul său web din 2006. A aflat că în ultimii ani doamna Kyriakides a primit zeci de mii de euro subvenții de la Pfizer, AstraZeneca și Johnson & Johnson.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Ce veți face dacă tariful pentru încălzirea cu gaze va fi extrem de ridicat?
🔽🔽