COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Probleme din ultimul sezon „Game of Thrones” care strică tot serialul

Probleme din ultimul sezon „Game of Thrones” care strică tot serialul

Sezonul 8 din “Game of Thrones”, ultimul al serialului, este cel mai controversat de pînă acum. 1,5 milioane de fani s-au supărat atît de tare pe creatori, încît au semnat o petiție prin care imploră HBO să refacă de la zero aceste ultime șase episoade.

Deși cererea lor e aberantă, “Urzeala Tronurilor” s-a împotmolit într-adevăr pe ultima sută de metri în niște probleme care afectează retroactiv întregul serial, nu doar acest sezon final.

Cele mai recente decizii creative te forțează să privești cu alți ochi evenimentele din trecut, de regulă într-o lumină negativă. Asta îți poate compromite experiența cînd revizitezi serialul a doua, a treia sau a patra oară, pentru că știi încotro se îndreaptă povestea fiecărui personaj – nu într-o direcție satisfăcătoare. Prin asta, nu mă refer la faptul că aveam noi în cap anumite scenarii și sîntem dezamăgiți că imaginația noastră nu s-a pupat cu viziunea creatorilor.


În schimb, ultimul sezon e nesatisfăcător din punct de vedere scenaristic, în sensul că războinicii din Westeros s-au abătut brusc și inexplicabil de la traiectoriile care le fuseseră trasate cît se poate de clar. Scenariștii David Benioff & D.B. Weiss fie au sacrificat logica, fie au omis pași esențiali din evoluția personajelor, doar de dragul de a șoca planeta.

1. Jaime involuează opt ani în cîteva secunde Lena Headey și Nikolaj Coster-Waldau

2. White Walker-ii nu au contat niciodată

3. Bran Stark a rămas un ciudat pasiv pînă la final

4. Nici Arya nu-și fructifică „superputerile”

5. Daenerys se țăcănește pe repede înainte

Să nu-l desființăm, totuși

Una peste alta, să recunoaștem că sezonul 8 din ”Game of Thrones” a avut și multe plusuri. Jocul actoricesc a fost impecabil, recuzita – mai grandioasă ca niciodată, iar imaginea extraordinară face ca multe filme de sute de milioane de dolari să pară niște proiecte școlare, prin comparație.

Problemele zac dincolo de suprafața fastuoasă. Povestea a fost repezită, inspirația a fost uitată acasă, iar Benioff & Weiss lasă impresia că nu au revăzut nici măcar un rezumat al sezoanelor anterioare înainte să-l scrie pe-ăsta.

Deciziile lor creative au șocat planeta, dar, în același timp, au pătat imaginea serialului și au compromis bucuria și relevanța unei noi sesiuni de binging.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load