COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 999 493   INFECTAȚI 390 742(+1783)   TRATAȚI 367 199      DECESE 10452(+8)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7904
Criza energetică stiri: 493

Prinţul moştenitor Nawaf al-Ahmed Al Sabah a depus jurământul ca emir al Kuweitului

1 oct. 2020,, 01:14   În lume
1146 0

Prinţul moştenitor Nawaf al-Ahmed Al Sabah a depus miercuri jurământul ca şef de stat al Kuweitului, urmându-i la putere fratelui său vitreg, emirul Sabah al-Ahmed al-Sabah, decedat marţi în Statele Unite, la vârsta de 91 de ani, transmite dpa.Cabinetul kuweitian îl desemnase pe Nawaf, în vârstă de 83 de ani, ca noul emir la scurt timp după decesul fostului suveran într-un spital american.

Corpul neînsufleţit al lui Sabah urmează să ajungă în Kuweit miercuri. La funeralii vor participa doar rudele, din motive de siguranţă sanitară, a anunţat Casa Regală.

Nawaf a rostit în faţa parlamentului jurământul cu cuvintele: 'Jur pe Atotputernicul Allah să respect Constituţia şi legile statului, să apăr libertăţile, interesele şi proprietăţile poporului şi să asigur independenţa şi integritatea teritorială a ţării'. În discursul ţinut ulterior, el a deplâns moartea fostului emir, pe care l-a descris ca pe un simbol etern, care a dat multe patriei şi naţiunii sale.

Sabah 'a lăsat o moştenire plină de realizări la nivel local, arab, islamic şi internaţional', a spus Nawaf. 'Iubita noastră naţiune se confruntă cu o situaţie delicată şi cu probleme periculoase, iar singurul mod de a trece peste acestea şi de a le supravieţui este prin unitate şi eforturi concentrate', a arătat el.

Printre problemele Kuweitului se numără poziţia într-o regiune turbulentă, marcată de rivalitatea dintre Arabia Saudită şi Iran şi de conflictul diplomatic între Qatar şi blocul condus de saudiţi, precum şi scăderea preţului petrolului, principala resursă a ţării.

Nawaf fusese desemnat prinţ moştenitor în 2006, la scurt timp după numirea lui Sabah ca emir.

Născut la 25 iunie 1937 în capitala Kuweitului, Nawaf al-Ahmed Al Sabah şi-a început cariera politică înainte de a împlini 30 de ani, ca guvernator al provinciei Hawalli. Ulterior, a deţinut mai multe portofolii de ministru - interne, apărare şi probleme sociale, înainte de a ajunge prinţ moştenitor. Potrivit site-ului său de internet, are cinci copii.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X