COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 931 474   INFECTAȚI 362 433(+107)   TRATAȚI 346 629      DECESE 9069(+15)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3013

Printre cei care au luat cu asalt Capitoliul a fost și un informator FBI

26 sep. 14:30   În lume
1155 2

Un informator FBI a fost printre mulțimea care a luat cu asalt clădirea Capitoliului din Washington în ianuarie 2021. Despre acest lucru a anunțat New York Times.

Informatorul era membru al organizației de extremă dreaptă Proud Boys. El scria mesaje curatorului său chiar în timpul atacului asupra Capitoliului. În același timp, colaboratorul FBI-ul, se pare, nu înțelegea ce se întîmplă, transmite Noi.md.

Potrivit publicației, informatorul a negat timp de cîteva luni după atac că Proud Boys plănuiau să ia cu asalt Capitoliul. El însuși a început să colaboreze cu autoritățile în iulie 2020 și, se pare că îi cunoștea bine pe unii dintre figuranții în dosarul atacului.

În același timp, FBI a avut și un alt informator în aceeași organizație radicală.

Pe 6 ianuarie, susținătorii președintelui american Donald Trump, care au pierdut alegerile, au luat cu asalt clădirea Capitoliului din Washington, paralizînd activitatea Congresului timp de cîteva ore. Ca urmare a revoltelor, un participant la protest și un polițist au fost uciși, alți trei au murit din cauze care nu au legătură cu violența.


Poliția a reușit să scoată participanții la asalt din clădirea Congresului, după care a fost anunțată victoria lui Joe Biden în alegerile prezidențiale.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X