Primul oraş european care a interzis mașinile Diesel

Primul oraş european care a interzis mașinile Diesel

Oraşul german Hamburg a devenit primul oraş din Europa care a interzis maşinile Diesel pentru a reduce poluarea.


Circulaţia acestor vehicule este interzisă pe străzile principale din centrul oraşului, începînd cu 31 mai, relatează CNN Money. Măsura va fi însă extinsă.


Hamburg este primul oraş din Europa care anunţă o astfel de măsură. Astfel, maşinile şi camioanele diesel mai vechi nu vor mai avea voie să circule pe străzile din centrul oraşului. În oraş au apărut deja indicatoare în acest sens, fiind oferite rute alternative. Autorităţile nu au precizat dacă rezidenţii sînt scutiţi de această interdicţie.


Germania se află de cîţiva ani sub presiunea rezidenţilor care cer îmbunătăţirea calităţii aerului. Potrivit datelor Asociaţiei Europene a Producătorilor Auto, aproape o treime din maşinile din Germania – adică aproximativ 15 milioane, sînt diesel. Totodată, decizia luată de oraşul Hamburg vine după ce Comisia Europeană a anunţat, luna aceasta, că va acţiona Germania la Curtea de Justiţie a UE pentru că nu respectă calitatea aerului, alături de alte cinci ţări, printre care și Romînia.


Măsuri împotriva vehiculelor Diesel nu sînt luate doar în Germania. Autorităţile din Paris, Madrid, Ciudat de Mexico şi Atena au anunţat că intenţionează să interzică accesul automobilelor diesel în centrul oraşelor începînd din 2025, în timp ce primarul din Copenhaga ar vrea să interzică accesul automobilelor diesel încă de anul viitor.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load