X 
Criza energetică stiri: 1608
Cutremure stiri: 271
Preşedintele stiri: 3390

Primul caz de coronavirus confirmat într-un trib îndepărtat din Amazon

11 apr. 2020,, 01:30   Război în Ucraina
2449 0

Un trib îndepărtat din Amazon a înregistrat primul caz de coronavirus, au confirmat oficialii brazilieni.

Un băiat de 15 ani din tribul Yanomami a fost dus la spital cu probleme respiratorii, febră, dureri în gât și dureri în piept. El a fost internat la terapie intensivă. Un prim test pentru Covid-19 a avut rezultat negativ, dar al doilea a confirmat infectarea cu coronavirus, relatează Globo.

Ministrul Sănătății, Luiz Henrique Mandetta, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că acest caz stârnește îngrijorare, având în vedere că s-a înregistrat într-o comunitate îndepărtată și izolată.

Tribul Yanomami este considerat cel mai mare trib de indigeni din Brazilia, ocupând peste 200 de sate desfășurate pe o suprafață de 930.000 de hectare, de-a lungul graniței Braziliei cu Venezuela.

Potrivit presei locale, șapte persoane din triburi de indigeni au contactat virusul, ceea ce a determinat multe comunități îndepărtate să își închidă satele.


Un expert a avertizat că comunitățile indigene sunt în pericol să fie complet „decimate” de coronavirus.

Dr. Sofia Mendonça, cercetător la Universitatea Federală din São Paulo, a declarat pentru BBC: „Există un risc incredibil ca virusul să se răspândească în comunitățile native și să le decimeze. Toată lumea se îmbolnăvește, mor oamenii bătrâni, dispare înțelepciunea și organizarea socială. Este haos.”

Marivelton Baré, președintele Federației Organizațiilor Indigene din Rio Negro, a declarat pentru presă că multe dintre comunități sunt „în panică” din cauza focarului care apare. „Va trebui să ducem mâncare în sate, pentru a nu se expune în acest moment critic”, a spus el.

Dr. Mendonça spune că o parte din aceste comunități intenționează să se împartă în grupuri mai mici și să se izoleze în pădure până la dispariția focarului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав