COVID-19 în MOLDOVA

Primarul Veneției: Am distrus orașul, pierderile au atins valoarea de un miliard de euro

Primarul Veneției: Am distrus orașul, pierderile au atins valoarea de un miliard de euro

Veneția a fost inundată vineri pentru a doua oară în ultimele zile, apa atingînd din nou niveluri record după ce în urmă cu trei zile orașul a experimentat cele mai grave inundații din ultimii 50 de ani, potrivit Associated Press.

Nivelul apei este preconizat să ajungă pînă la 160 de centimetri, adică mult peste limitele normale.

Primarul Veneției, Luigi Brugnaro, a declarat că a fost obligat să ceară poliției să închidă celebra piață San Marco, unde apa a trecut vineri dimineață peste nivelul genunchilor. Muncitorii au început să îndepărteze apa de pe principalele rampe folosite de către oameni pentru a traversa piața fără a se uda.


Orașul a fost inundat vineri pentru a doua oară în numai o săptămînă, marți apele atingînd niveluri record, respectiv 187 centimetri peste nivelul mării, determinînd Guvernul italian să declare stare de urgemță.

De asemenea, tot marți Guvernul a aprobat un ajutor de stat de 20 de milioane de euro pentru repararea celor mai urgente distrugeri.

Primarul Veneției a declarat că estimările pagubelor produse de inundații sînt de sute de milioane de euro și a dat vina pe schimbările climatice pentru ”situația dramatică” în care a ajuns orașul istoric, cerînd urgentarea proiectului Moses pentru apărarea împotriva inundațiilor.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load