COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Primarul Kievului, acuzat de trădare de stat și delapidări

Primarul Kievului, acuzat de trădare de stat și delapidări

Biroul Național Anticorupție din Ucraina (NABU) a deschis un dosar penal, pentru trădare de stat și delapidări, împotriva primarului Kievului, Vitalie Kliciko și a celor doi adjuncți ai acestuia, transmite agenția ”Ucrainskie Novosti”.

NABU a introdus datele în Registrul unic al investigațiilor premergătoare procesului, la cererea Curții Supreme Anticorupție.

Anterior, deputații consiliului orășenesc din Kiev au declarat că îl bănuiesc pe Kliciko de abuz de putere și delapidări de fonduri în timpul reconstrucției podului Șuliavski.


În plîngere se spune că Kliciko, împreună cu membrii administrației orașului și oficialii întreprinderii „Direcția pentru construcția instalațiilor de transport rutier din Kiev”, ar putea utiliza fonduri în volume exagerate.

Ulterior, judecătoria a primit o cerere privind inacțiunea NABU în investigarea eventualelor infracțiuni ale lui Kliciko și adjuncților săi, inclusiv în conformitate cu partea I a articolului 111 (Trădare de Stat), precum și în examinarea cererilor de confiscare neautorizată a terenurilor, de construcție neautorizată și reconstrucție ilegală a unor clădiri rezidențiale și nerezidențiale în Kiev.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load