X 
Arşiţa stiri: 175
Jocurile Olimpice stiri: 134
Transnistria stiri: 1455

Primarul din Nisa a făcut o comandă preliminară pentru vaccinul "Sputnik V"

30 mar. 2021,, 13:45   Externe
2245 1

Primarul orașului Nisa, Christian Estrosi, a făcut o comandă preliminară pentru furnizarea preparatului rusesc împotriva coronavirusului "Sputnik V" pentru vaccinarea populației orașului. Despre acest lucru a anunțat primarul francez marți pe canalul de televiziune BFM.

"Da, putem spune că este așa", a spus el, răspunzînd la întrebarea prezentatoarei dacă a făcut o comandă preliminară pentru preparatul rusesc. În același timp, el a declarat că "așteaptă ca vaccinul să fie aprobat de Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) în iunie", menționînd că preparatul "Sputnik V" este deja folosit în zeci de țări.

După cum scrie tass.ru, anterior Estrosi a vorbit despre necesitatea de a permite utilizarea vaccinului Sputnik V în Franța cît mai curînd posibil. Potrivit primarului, în țările în care preparaul este aprobat, campania de vaccinare decurge bine.

Comentând situația privind certificatele de sănătate, care se așteaptă să fie disponibile cetățenilor UE începînd cu 15 iunie, primarul orașului Nisa a menționat că nu vede niciun rost să aștepte implementarea lor pînă în vară. "De ce să așteptăm? Eu sînt pentru ca astfel de pașapoarte să fie puse în circulație imediat", a spus Estrosi. El a cerut, de asemenea, ca învățătorii să fie vaccinați cît mai curând posibil pentru a opri răspîndirea virusului în instituțiile de învățămînt.

În prezent, vaccinul Sputnik V este înregistrat în 57 de țări cu o populație totală de peste 1,5 miliarde de persoane. Eficacitatea sa este de 91,6%, ceea ce este confirmat de publicarea datelor în The Lancet, una dintre cele mai vechi și mai respectate reviste medicale din lume. Pe 4 martie, Agenția Europeană pentru Medicamente a anunțat începerea procedurii de examinare treptată a "Sputnik V".


În prezent, în UE au fost aprobate patru vaccinuri: dezvoltarea consorțiului Biontech - Pfizer, preparatul de la compania americană Moderna, vaccinul companiei britanico-suedeză AstraZeneca și preparatul de la Janssen - o subdiviziune a Johnson & Johnson.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав