X 

Prima țară care renunță la măști, iar școlile sînt deschise complet

19 apr. 2021,, 20:00   Război în Ucraina
2704 0

Dacă poți asocia formularea ”poveste de success a pandemiei” pentru o țară, s-ar preta foarte bine statului Israel. Campania de vaccinare a fost un succes, iar rezultatele se simt.

Israel are o populație de aproximativ 9 milioane de persoane. Dintre aceștia, aproximativ 837.000 s-au îmbolnăvit cu noul coronavirus, dar doar 6334 și-au pierdut viața. Ca referință, în Romînia, avem peste un milion de cazuri depistate, dar numărul deceselor este de 26.000. Cea mai mare diferență dintre romîni și israeliți ține însă de eficiența campaniei de vaccinare și de disponibilitatea oamenilor de a se vaccina.

Peste 90% din populația Israelului s-a vaccinat cu cel puțin o doză de vaccin și peste 60% cu două doze. În final, au fost administrate aproximativ 119 doze de vaccin la 100 de oameni din Israel, cu mult peste alte țări din lume. Pe locul doi sînt Emiratele Arabe Unite cu 95 de vaccinuri administrate la 100 de oameni.

Rezultatele acestei performanțe nu au întîrziat să apară. Pe 20 ianuarie, în Israel erau înregistrate 10.213 cazuri noi de coronavirus în 24 de ore. Pe 15 aprilie s-au înregistrat 200 de cazuri pe teritoriul întregii țări. În consecință, s-a renunțat la purtarea măștii de protecție în aer liber, începînd de duminică.

Cu toate acestea, purtarea măştii este în continuare obligatorie în interior, în spaţiile unde cineva intră în contact cu persoane care nu sînt membri ai familiei sale. Experţii consideră însă că şi această regulă ar putea fi ridicată într-o lună, datorită scăderii semnificative a numărului de infectări.


Școlile s-au deschis de asemenea complet pentru prima dată în ultimul an, elevii fiind aranjaţi în clase cu capacitate maximă, şi nu un grupuri mici. Însă masca este obligatorie în sălile de curs.La această oră, pe întregul teritoriu al Israelului, numărul total de cazuri grave de Covid este de aproximativ 200, în timp ce numărul era de circa 1200 la sfîrșitul lunii ianuarie. Dacă acest progres se menține, restul restricțiilor se vor ridica în următoarea lună.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?