Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Prima școală din lume realizată prin metoda tipăririi 3D

3 mai. 2021,, 23:00   Externe
2910 0

Cînd pandemia/Covid-19 se va diminua în cele din urmă, copiii din toată America se vor agita din nou în sălile de clasă, vor sorbi din fîntînile de apă din hol și vor arunca mingi în gimnaziile cu pardoseală strălucitoare.

Dar la nivel global, mai mult de un sfert de miliard de copii nu au deloc acces la școală, nici virus.

Maggie Grout speră să ajute la schimbarea acestui lucru. Grout, un professor senior la Universitatea din Colorado, care studiază managementul afacerilor și antreprenoriatul, a început Thinking Huts, o organizație nonprofit care construiește școli tipărite 3D, cînd avea doar 15 ani.

Adoptată dintr-un sat rural din China, știa că nu toți copiii aveau privilegiile pe care le avea ea și își dorea un mod de a ajuta.

A fost inspirată să apeleze la tipărirea 3D după conversațiile cu tatăl ei, Harry Grout, unul dintre fondatorii MapQuest, despre cum să folosească tehnologia pentru binele mai mare.


Acum, Thinking Huts este pregătit să tipărească prima sa școală, în națiunea insulară africană Madagascar. Dacă va avea succes, va fi prima școală tipărită 3D din lume, notează revista Smithsonian.

Cu cît se realizează mai multe școli prin acest procedeu, cu atît tipărirea devine mai ieftină, pe măsură ce procesul se perfecționează și tehnologia devine mai obișnuită și, prin urmare, mai ieftină.

De acum, Grout se așteaptă ca școala pilot să coste aproximativ 20.000 de dolari, jumătate din cheltuielile nonprofitului local pentru construirea de școli tradiționale în Madagascar.

Construcția va începe în această vară în Fianarantsoa, ​​un oraș din sudul Madagascarului cu o populație de aproximativ 200.000 de locuitori.

Prima clădire va avea 765 de metri pătrați, construită pe campusul unei universități locale pentru a deservi aproximativ 20 de studenți ingineri.

Dacă totul merge bine, Thinking Huts va construi apoi patru școli în Ibity, o zonă rurală din zonele muntoase agricole centrale ale țării, la mijlocul anului 2022.

Echipa a decis să testeze proiectul într-o zonă urbană, astfel încît să poată controla procesul lanțului de aprovizionare local înainte de a-l replica într-o locație mai rurală.

Thinking Huts a ales Madagascar datorită stabilității sale, a potențialului de creștere și a oportunităților de energie regenerabilă, precum și a conexiunilor cu universitatea locală din Fianarantsoa.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?