Puterea stiri: 7333
Criza energetică stiri: 1109

Prima navă cu cereale din Ucraina a fost refuzată de cumpărătorul din Liban

9 aug. 15:00   Război în Ucraina
2095 0

Ambasada Ucrainei din Liban vine cu vești proaste. Cumpărătorul libanez a refuzat să plătească pentru cerealele din Ucraina livrate de primul vas, care a părăsit portul din Odesa de la începutul războiului, scrie Digi24.

Razoni, prima navă care a plecat din Ucraina încărcată cu cereale caută acum un alt port unde să poată descărca cerealele după ce cumpărătorul inițial din Liban a refuzat marfa pe motiv că ucrainenii au întîrziat prea mult livrarea (peste 5 luni), scrie Reuters.

Nava sub pavilion Sierra Leone a plecat din Odesa săptămîna trecută încărcată cu 26.527 de tone de porumb. Vasul era programat să ajungă în Liban duminică, dar și-a schimbat destinația spre portul turcesc Mersin și rămîne acum ancorat în largul coastei de sud a Turciei, potrivit site-ului de monitorizare a navelor de transport maritim Refinitiv.

O echipă de reprezentanți ai Ucrainei, Rusiei, Turciei şi ONU a finalizat la mijlocul săptămînii trecute cu succes inspecția navei Razoni, care urma să pornească din nou la drum în aceeași zi spre portul Tripoli, în nordul Libanului.

Pînă acum, 243.000 de tone de porumb au fost exportate din Ucraina la bordul a șapte vase care au părăsit porturile ucrainene din data de 1 august, potrivit datelor furnizate de Ministerul Apărării din Turcia. În total, 10 nave au plecat din cele trei porturi ucrainene cuprinse în acordul semnat la Istanbul, conform Politico. Vasul de transport care a plecat cel mai recent din Ucraina, Polarnet, a ajuns luni în Turcia.Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав