COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Prima-doamnă a Franţei, Brigitte Macron, va preda literatură într-o suburbie a Parisului

Prima-doamnă a Franţei, Brigitte Macron, va preda literatură într-o suburbie a Parisului

Brigitte Macron, prima-doamnă a Franţei, va preda literatură şomerilor din Clichy-Sous-Bois, o suburbie din estul Parisului, cunoscută ca fiind punctul de pornire al revoltelor care au început în 2005.

Începînd cu luna septembrie, Macron va preda „literatură clască şi moştenire culturală” la un nou centru de formare, Institut des vocations pour l’emploi (LIVE), care oferă programe de educaţie şi instruire pentru şomerii de peste 25 de ani care nu au studii superioare, potrivit publicaţiei săptămînale Journal du Dimanche, care îl citează pe Olivier Klein, primarul Clichy-Sous-Bois. Macron, care a fost profesoară în oraşul Amiens, din nordul ţării, atunci cînd l-a cunoscut pe cel ce avea să devină soţul său, se află în consiliul director al centrului LIVE.

Potrivit sursei citate, 50 de adulţi vor fi selectaţi pentru a urma cursul predat de prima-doamnă, „gratis” şi vor primi şi o bursă pentru a face acest lucru, pe lîngă ajutorul de şomaj. Un alt proiect similar va fi demarat în 2020 în oraşul Valence.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load