AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 464 358  Au ieșit 376 787​  Au rămas 86 251     Mai multe detalii
Eurovision stiri: 400
Transnistria stiri: 906
Criza energetică stiri: 729

Prim-ministrul Poloniei: guvernul intenționează să introducă stare de urgență la granița cu Belarus

31 aug. 2021,, 16:30   Război în Ucraina
1588 0

Guvernul polonez a propus introducerea unui regim de urgență în regiunile de la granița cu Belarus, din cauza amenințării cu un aflux de migranți ilegali din Afganistan și din alte țări din Orientul Mijlociu.

Despre acest lucru a declarat prim-ministrul republicii, Mateusz Morawiecki.

Potrivit acestuia, Consiliul de Miniștri s-a dresat președintelui republicii din cauza situației tensionate de la granița polono-belarusă. Se remarcă faptul că decizia de a introduce stare de urgență va afecta 115 localități din voievodatul Podlaskie și 68 din Lublin. În caz de urgență, va fi introdusă interdicția de a organiza evenimente în masă și de divertisment.

Criza migrației la granițele Belarusului și Uniunii Europene (UE) a început la sfîrșitul lunii mai. Grupuri mari de migranți din Orientul Mijlociu și Africa au început să ia cu asalt granițele Lituaniei pentru azil în țările europene. Mai tîrziu, imigranții ilegali au început să fie reținuți la granițele Letoniei și Poloniei și întorși înapoi.

Țările europene dau vina pe Minsk și pe președintele Alexandr Lukașenko personal pentru incident. Probabil, conducerea belarusă folosește operatorul de turism


"Tsentrkurort" pentru a transporta refugiați din Siria și Irak la granițele UE și cîștigă bani în acest sens.

Unele țări au decis să se îngrădească de Belarus prin construcția de garduri. Cu toate acestea, în Lituania, în timpul construcției gardului, sîrma s-a terminat. Polonia a decis să nu construiască un gard nou, ci să-l refacă pe cel vechi, care a fost folosit pentru a se proteja de mistreții purtători de pestă porcină africană.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce este familia?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав