Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 964

Prim-ministrul Greciei: "Europa se află în stare de război"

21 iun. 15:15   Război în Ucraina
1953

Inflația record și creșterea prețurilor au legătură cu faptul că Europa se află în stare de război. Despre acest lucru a declarat prim-ministrul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, într-un interviu acordat Capital.gr, transmite Noi.md.

"Situația este foarte complicată. Complicată pentru economia globală, complicată pentru economia europeană, complicată pentru economia greacă, deoarece ne confruntăm cu o astfel de amenințare a inflației, cu care nu ne-am confruntat în Europa de 40 de ani. Trebuie să repetăm pentru ca cetățenii să înțeleagă că ne aflăm în stare de război, Europa este în război și consecințele, din păcate, ale acestei invazii ruse în Ucraina sînt acum resimțite în întregul spectru al activității economice", a spus politicianul.

Mitsotakis a menționat că, în astfel de circumstanțe, guvernul ar trebui, după posibilitățile bugetare, să intervină în procesele economice pentru a atenua consecințele creșterii prețurilor. El a anunțat despre alocarea unui pachet suplimentar de sprijin pentru populație și întreprinderi din cauza creșterii prețurilor la combustibil. "Vorbim despre creșterea subvențiilor pentru consumul de 60 de litri pe lună față de ceea ce am plătit trimestrul trecut", a spus premierul.

Mitsotakis a atras atenția și asupra faptului că nu există niciun indiciu că inflația va fi însoțită de o posibilă recesiune. "Aș spune contrariul - nu m-ar surprinde deloc faptul dacă, drept urmare, economia greacă ar crește într-un ritm mai rapid decît prognozează experții străini", a subliniat politicianul.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав