AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 467 699  Au ieșit 382 518​  Au rămas 85 181     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 890
Criza energetică stiri: 717

Prețuri record la carburanți în Germania

19 oct. 2021,, 23:30   Război în Ucraina
2884 0

Motorina a ajuns la un preţ record în Germania. Litrul, la pompă, costă 1,55 euro, mai mult cu un eurocent faţă de maximul precedent, înregistrat în 2012. Și benzina fără plumb e mai scumpă decît în ultimii 9 ani: 1,66 euro litrul.

Creșterea prețurilor la combustibil a provocat dezbateri politice aprinse în Germania. Dar pînă ce nu se formează noul guvern, nu se va lua nicio măsură, transmite Noi.md cu referire la Tvr.ro.

Cei mai afectați de creșterea prețului combustibilului sînt navetiștii. Clubul auto german afirmă că soluția este scăderea tarifelor percepute pentru poluare pe tona de benzină sau motorină.

Portughezii fug în vecini că să ia benzină mai ieftină. Mai exact în Spania, unde un rezervor plin costă ceva mai puțin. Portugalia se confruntă cu prețuri record la combustibil: peste un euro 64 litrul de motorină, iar benzina a ajuns la aproape 1,86.

Marii jucători de pe piața combustibililor afirmă că profitul lor nu e în creștere și că majorarea prețurilor e provocată de o serie de taxe, inclusiv cele ecologice. Transportatorii avertizează că vor intra în faliment.


Toată Europa se confruntă cu creșterea prețurilor la combustibil. Pe de o parte, relansarea economică după criza COVID a făcut ca cererea să fie mai mare decît oferta.

În plus, specialiștii afirmă că o serie de taxe suplimentare pentru trecerea la energia verde au provocat și ele explozia prețurilor.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав