COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 999 493   INFECTAȚI 390 742(+1783)   TRATAȚI 367 199      DECESE 10452(+8)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7823
Criza energetică stiri: 477

Prețuri record la carburanți în Germania

19 oct. 2021,, 23:30   În lume
2528 0

Motorina a ajuns la un preţ record în Germania. Litrul, la pompă, costă 1,55 euro, mai mult cu un eurocent faţă de maximul precedent, înregistrat în 2012. Și benzina fără plumb e mai scumpă decît în ultimii 9 ani: 1,66 euro litrul.

Creșterea prețurilor la combustibil a provocat dezbateri politice aprinse în Germania. Dar pînă ce nu se formează noul guvern, nu se va lua nicio măsură, transmite Noi.md cu referire la Tvr.ro.

Cei mai afectați de creșterea prețului combustibilului sînt navetiștii. Clubul auto german afirmă că soluția este scăderea tarifelor percepute pentru poluare pe tona de benzină sau motorină.

Portughezii fug în vecini că să ia benzină mai ieftină. Mai exact în Spania, unde un rezervor plin costă ceva mai puțin. Portugalia se confruntă cu prețuri record la combustibil: peste un euro 64 litrul de motorină, iar benzina a ajuns la aproape 1,86.

Marii jucători de pe piața combustibililor afirmă că profitul lor nu e în creștere și că majorarea prețurilor e provocată de o serie de taxe, inclusiv cele ecologice. Transportatorii avertizează că vor intra în faliment.


Toată Europa se confruntă cu creșterea prețurilor la combustibil. Pe de o parte, relansarea economică după criza COVID a făcut ca cererea să fie mai mare decît oferta.

În plus, specialiștii afirmă că o serie de taxe suplimentare pentru trecerea la energia verde au provocat și ele explozia prețurilor.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X