Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1124

Prețul gazelor în Europa s-a apropiat de pragul de 1.800 de dolari

5 iul. 08:20   Război în Ucraina
1826 0

Prețul gazelor în Europa s-a apropiat de pragul de 1.800 de dolari, potrivit datelor de la bursa London ICE exchange.

Contractele futures în august, în baza indicelui uneia dintre principalele platforme de tranzacționare din lume TTF, au deschis sesiunea la un preț de aproape 1,630 USD. Apoi au scăzut la 1575, 4 dolari, dar după aceea au început să arate o creștere constantă. Pînă la sfîrșitul licitației, prețul s-a oprit la 1799,1 USD.

La începutul lunii martie, cotațiile gazelor în Europa, pe fondul îngrijorărilor legate de embargoul asupra importului de resurse energetice rusești, au atins un nivel record de 3892 USD. Apoi, prețurile pentru combustibilul albastru au început să scadă treptat, și pe 8 iunie a fost stabilit prețul minim estimat de la sfîrșitul lunii februarie— 878,5 dolari pentru o mie de metri cubi.

Prețul gazelor în Europa a trecut din nou la o creștere accentuată la jumătatea lunii iunie, iar în ultimele săptămîni, pe fondul unei scăderi generale a livrărilor din Rusia, continuă să crească. Acum, Potrivit analiștilor intervievați de RIA Novosti, nu există premise pentru o scădere accentuată a prețurilor la gaze pe piața europeană.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав