COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Președinții Franței și Azerbaidjanului au avut o conversație telefonică

Președintele Franței, Emmanuel Macron, l-a telefonat pe liderul Republicii Azerbaidjan, Ilham Aliev.

Potrivit Serviciului de presă al șefului statului azer, Emmanuel Macron a menționat că Franța este îngrijorată de conflictul armat de pe linia contactului armeno-azer și a subliniat importanța soluționării conflictului prin negocieri.

Șeful statului azerbaidjan a menționat că conducerea Armeniei în mod conștient încalcă procesul de negocieri. Declarația conducerii Armeniei precum că „Karabahul de Munte face parte din Armenia” a afectat în mod serios negocierile. Iar declarația precum că „Azerbaidjanul ar trebui să susțină negocieri cu Karabahul de Munte” este o tentativă de a modifica formatul negocierilor, ceea ce este inadmisibil, fapt declarat de conducerea grupului de la Minsk, relatează haqqin.az.

În timpul conversației telefonice, șeful statului azer, informînd despre evenimentele care au avut pe marginea provocărilor militare din partea Armeniei împotriva Azerbaidjanului, inițiate la 27 septembrie, a menționat că bombardamentele efectuate de Armenia asupra pozițiilor forțelor armate azere și localităților situate de-a lungul liniei frontului s-au soldat cu morți în rîndul civililor și militarilor. Ca răspuns la aceasta, Forțele Armate ale Azerbaidjanului desfășoară operațiuni de ofensivă de succes.

Președintele Azerbaidjanului a menționat că responsabilitatea pentru evoluția situației ce vizează provocările militare din partea Armeniei revine conducerii politico-militare a Armeniei.


În timpul conversației telefonice, părțile au convenit să mențină legătura prin canale diplomatice.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load