TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Președintele Ucrainei nu va putea ține un discurs la forumul în memoria Holocaustului

Președintele Ucrainei nu va putea ține un discurs la forumul în memoria Holocaustului

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenski, nu a avut ocazia să țină un discurs în Israel, la un forum de comemorare a Holocaustului, care este dedicat aniversării a 75 de ani de la eliberarea lagărului nazist Auschwitz. Șeful statului a spus acest lucru într-un interviu acordat The Times of Israel.

"Noi (Ucraina. – n.r.) nu am fost invitați să vorbim. Dar, în orice caz, voi participa la această ceremonie", a spus el.

În același timp, liderul ucrainean și-a exprimat părerea că, din moment ce, potrivit acestuia, fiecare al patrulea evreu care a murit ca urmare a Holocaustului era originar din Ucraina, ar fi corect ca el să țină un discurs.


Forumul Mondial de comemorare al Holocaustului va avea loc în perioada 22-23 ianuarie, la memorialul Yad Vashem din Israel. Anterior, președintele polonez Andrzej Duda, căruia nu i s-a acordat cuvîntul, a refuzat, de asemenea, să participe la eveniment. În același timp, o serie de mass-media au susținut că unul dintre motivele principale pentru anularea vizitei lui Duda a fost prezența la for a liderului rus Vladimir Putin, care ar trebui să devină „principalul invitat” acolo.

Auschwitz a fost cel mai mare și mai îndelungat lagăr de exterminare nazistă, astfel încît a devenit unul dintre simbolurile principale ale Holocaustului. În 1941-1945, aproximativ 1,4 milioane de oameni au murit acolo, dintre care aproximativ 1,1 milioane erau evrei. Armata Roșie a eliberat lagărul la 27 ianuarie, 1945.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load