COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Președintele Ucrainei consideră că în Belarus este posibilă izbucnirea unui Maidan

Președintele Ucrainei consideră că în Belarus este posibilă izbucnirea unui Maidan

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenskii, a spus că în Belarus va avea loc un Maidan, dacă autoritățile republicii nu vor ieși la dialog cu poporul. Despre acest lucru a anunțat ziarul Wiener Zeitung.

Liderul ucrainean a menționat că susține poporul belarus. "Oamenii luptă pentru pace și democrație, fără agresiune și violență. Nimeni nu aruncă pietre, nimeni nu dă foc la clădiri. Autoritățile se atîrnă brutal față de mulți demonstranți. Pentru mine este important să nu existe baie de sînge", - a spus Zelenski, transmite lenta.ru.

Președintele Ucrainei a menționat, de asemenea, că în Belarus nu există un "lider simbolic în jurul căruia oamenii ar putea să se adune".


În luna august, președintele Zelenski a dat un sfat omologului său belarus, Alexandr Lukașenko. El i-a recomandat desfășurarea în viitorul apropiat a unor alegeri prezidențiale repetate în republică. Însă Minskul a criticat sfaturile lui Zelenski, menționând că, în situația creată, ei ar dori, în primul rînd, să simtă din partea lui sprijin.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load