TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Președintele Poloniei este infectat cu coronavirus

Președintele Poloniei, Andrzej Duda, este infectat cu virusul SARS-CoV-2. Potrivit purtătorului de cuvînt al administrației prezidențiale, Błażej Spychalski, președintele polonez se simte bine și este în contact permanent cu medicii.

Vineri, Duda a vizitat stadionul național din Varșovia care a fost transformat în spital temporar COVID.

„Așa cum i s-a recomandat ieri, președintele Andrzej Duda a făcut un test pentru coronavirus, iar rezultatul a ieșit pozitiv. Șeful statului se simte bine, sîntem în permanentă legătură cu medicii”, a scris Spychalski, pe Twitter.

De asemenea, și purtătorul de cuvînt al președintelui a intrat în izolare.

Întreaga Polonie intră în „zona roşie”


Premierul polonez Mateusz Morawiecki a anunţat vineri că întreaga ţară intră în „zona roşie” începînd de sîmbătă, cu o închidere parţială a şcolilor primare şi a restaurantelor, în urma unei creşteri record a cazurilor de COVID-19.

Vorbind la o conferinţă de presă online, premierul Morawiecki le-a cerut „tuturor celor care pot lucra de la distanţă să o facă” începînd de săptămîna viitoare.

El a îndemnat persoanele în vîrstă de peste 70 de ani să rămînă acasă şi a anunţat crearea unui „Corp de sprijin pentru seniori”, format din voluntari care vor ajuta vîrstnicii cu aprovizionarea.

Şcolile primare vor fi parţial închise, cu excepţia primilor trei ani, pentru ceilalţi elevi şi pentru studenţi activitatea urmînd să se desfăşoare online.

Piscinele şi cluburile sportive vor fi de asemenea închise, în timp ce restaurantele, cafenelele şi barurile vor putea vinde produse numai pentru consumaţie la domiciliu.

Orice adunare va fi limitată la maxim cinci persoane, nunţile suspendate şi a fost restrîns numărul persoanelor în magazine, în mijloacele de transport public şi biserici.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load