COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 832 171 INFECTAȚI  317 899(+1370)   TRATAȚI 297 796     DECESE 7273(+32)  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2950
Puterea stiri: 6738

Preşedintele Kazahstanului a prelungit starea de urgenţă pînă la sfîrşitul lui aprilie

11 apr. 2020,, 00:01   În lume
2296 0

Preşedintele Kazahstanului, Kasîm-Jomart Tokaev, a prelungit vineri pînă la sfîrşitul lunii aprilie starea de urgenţă instituită pe teritoriul ţării de pe 16 martie, pentru a combate propagarea COVID-19, informează agenţia de presă EFE.


"Pe 15 aprilie expiră decretul meu privind declararea stării de urgenţă şi este clar că aceasta trebuie extinsă până cel puţin la finalul lunii" (aprilie), a declarat preşedintele kazah în timpul unei şedinţe online cu guvernatorii regiunilor acestei ţări din Asia Centrală.

Tokaev a cerut ca situaţia legată de pandemie să nu fie tratată cu superficialitate şi a subliniat necesitatea de a prelungi carantina impusă anumitor oraşe, inclusiv capitalei, pînă la sfîrşitul lui aprilie.

"Sînt conştient că aceasta este o decizie nepopulară pentru că oamenii vor să iasă afară, să-şi recupereze viaţa normală, însă nu există altă opţiune decît menţinerea carantinei şi a autoizolării", a insistat Tokaev.

Preşedintele kazah a mai spus că ţara trebuie să înceapă să se pregătească pentru o reformă radicală a sistemului sanitar, educaţional şi ştiinţific.

"Partea bună a crizei este că a scos la iveală toate punctele vulnerabile şi a creat totodată mari oportunităţi. Şi trebuie să profităm de acest lucru", a subliniat Tokaev.

Potrivit celui mai recent bilanţ, în Kazahstan au fost înregistrate 802 cazuri de contaminare cu noul tip de coronavirus şi 9 oameni au murit de COVID-19.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽