COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 539 104   INFECTAȚI 258 484(+119)   TRATAȚI 251 347     DECESE 6240(+4)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2819
Puterea stiri: 6418
Coronavirus stiri: 7296

Preşedintele israelian poartă noi discuţii pentru formarea unui guvern

5 mai. 20:30   În lume
1236 0

Preşedintele israelian Reuven Rivlin se pregăteşte să poarte noi discuţii cu politicieni de top pentru formarea unui guvern după ce prim-ministrul în exerciţiu Benjamin Netanyahu nu a reuşit să o facă în urma unor alegeri neconcludente în martie, relatează miercuri DPA.

Potrivit biroului lui Rivlin, discuţiile cu Naftali Bennett de la partidul Yamina şi fostul lider al opoziţiei Yair Lapid de la Yesh Atid (Viitorul) sînt programate miercuri dimineaţă.

Şeful statului a invitat de asemenea reprezentanţi ai celorlalte partide din parlament pentru a-şi prezenta poziţiile cu privire la progresul procesului de formare a guvernului.

Termenul limită pentru ca premierul de dreapta Benjamin Netanyahu să formeze o coaliţie de guvernare a expirat noaptea trecută.

Aceasta înseamnă că tabăra adversarilor lui Netanyahu are şansa de a pune capăt erei politicianului în vîrstă de 71 de ani ca şef al guvernului. Cu toate acestea, rămîne de văzut dacă ei vor reuşi să facă acest lucru. Noi alegeri încă nu sînt excluse, în timp ce criza politică din Israel continuă.

Pentru moment, Netanyahu rămîne în fruntea unui guvern interimar. El este în funcţie încontinuu de 12 ani, fiind cel mai longeviv şef de guvern din istoria Israelului.

Un proces de corupţie este în curs împotriva sa, însă Netanyahu respinge acuzaţiile care i se aduc.

Se aştepta ca Rivlin să-l numească pe liderul opoziţiei Lapid să formeze guvernul. Partidul său aparţine centrului politic şi la sfîrşitul lunii martie a devenit a doua cea mai puternică forţă în al patrulea scrutin parlamentar în doi ani.

Rivlin ar putea de asemenea să mandateze Knessetul. În acest caz, fiecare deputat poate încerca să obţină sprijinul a 61 din 120 de membri în termen de 21 de zile.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ce activități ai vrea să practice copiii în timpul vacanței?
🔽🔽