COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Președintele interimar al Boliviei nu va candida la postul de șef al statului

Președintele interimar al Boliviei, Jeanine Anez, se retrage din cursa prezidențială din 18 octombrie. Mesajul video în acest sens a fost transmis de posturile TV locale.

„Îmi retrag candidatura pentru postul de președinte al Boliviei de dragul democrației”, a declarat ea. Anez a îndemnat forțele de dreapta ale țării să se unească „împotriva mișcării socialiste”, relatează TASS.

Fostul președinte al Boliviei Evo Morales și-a anunțat demisia la 10 noiembrie 2019 pe fundalul protestelor continue, după care a fugit în Mexic, iar apoi în Argentina. Totodată el a calificat cele întîmplate drept o lovitură de stat și a declarat că este dispus să revină în țară. A fost acuzat de terorism și finanțarea lui. Ministerul Justiției al Boliviei l-a acuzat pe ex-președintele fugar de viol și trafic de ființe umane.

Tulburările în masă în Bolivia au început după anunțarea rezultatelor alegerilor șefului statului care au avut loc la 20 octombrie. În primul tur alegerile au fost cîștigate de Morales. Concurentul lui, ex-președintele Carlos Mesa, nu a recunoscut rezultatele alegerilor, autoritățile au fost acuzate de fraudarea alegerilor.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load