Preşedintele filipinez a făcut o declarație scandaloasă despre un comisar ONU

5 apr. 2018,, 03:03   Război în Ucraina
3292 0

Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte l-a calificat pe Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Zeid Ra’ad Al Hussein, drept ”descreierat”, scrie AFP, conform Agerpres.

Hussein a declarat în martie că Duterte are nevoie de ”un examen psihiatric” şi că atacurile sale verbale împotriva unui comisar al ONU care a condamnat campania de represalii pe toate planurile pe care Filipine o duce împotriva drogurilor nu poate rămîne fără răspuns.

”Fiu de căţea, tu, comisarule, eu sînt cel care are nevoie să fie consultat de un psihiatru?”, a declarat Duterte în timpul unui discurs, marţi seara. ”Psihiatrul mi-a spus: sînteţi bine, domnule primar. sînteţi pur şi simplu amatori de injurii”, a adăugat preşedintele filipinez, cu referire la precedenta sa funcţie.

Duterte a subliniat că a fost sfătuit să se abţină de la comentarii la adresa lui Hussein, prinţ iordanian, dar că el vrea să se răzbune.

”Vedeţi, aveţi un cap mare, însă el este gol. Nu există materie cenuşie între urechile voastre. E vid. Nu este nici măcar ceva ce ar putea furniza un element nutritiv pentru a face să vă crească părul, pentru că părul de aici s-a dus”, a adăugat Duterte atingîndu-şi capul.


În martie, preşedintele filipinez a criticat Curtea Penală Internaţională (CPI), la două zile după notificarea oficială adresată ONU de guvernul său în care acesta anunţă decizia ţării de a se retrage din Statutul de la Roma. După aceasta, Duterte a îndemnat alte ţări să-i urmeze exemplul şi să se retragă din Tratatul fondator al CPI, care îi atacă politica sa ucigaşă împotriva drogurilor.

După alegerea lui Duterte în funcţia de preşedinte, la mijlocul lui 2016, aproape 4.000 de traficanţi şi consumatori de droguri au fost ucişi de poliţie. Autorităţile anchetează de asemenea asupra altor peste 2.000 de crime ’comise în relaţia cu drogurile de către necunoscuţi.

Apărătorii drepturilor omului estimează că numărul real de persoane ucise este dublu celui din statisticile oficiale şi că o bună parte dintre crime au fost comise de miliţii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Problemele legate de anularea zborurilor Air Moldova și plecarea mai multor companii aeriene reprezintă:
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий