Jocurile Olimpice stiri: 120
Transnistria stiri: 1410

Preşedintele Ecuadorului a decretat stare excepţională

19 oct. 2021,, 21:30   Externe
2548 0

Preşedintele Ecuadorului, Guillermo Lasso, a anunţat luni că a decretat stare excepţională pe întreg teritoriul ţării din cauza unui val de violenţe legate de traficul de droguri.

Şeful statului a ordonat mobilizarea pe străzi a militarilor şi poliţiştilor, transmite Noi.md cu referire la

„Începînd de acum, forţele armate şi poliţia vor fi mobilizate masiv pe străzi pentru că decretăm stare excepţională pe întreg teritoriul naţional. Pe străzile din Ecuador nu există decît un inamic: traficul de droguri. În ultimii ani, Ecuadorul a trecut de la o ţară de trafic de droguri la o ţară care şi consumă droguri”, a declarat preşedintele într-o alocuţiune difuzată de postul public EcuadorTV, transmite Agerpres.

Lasso, un politician de dreapta instalat la preşedinţie în luna mai, l-a schimbat luni din funcţie pe ministrul apărării, numind un general în retragere, Luis Hernandez, într-un context de criză în penitenciare. În perioada ianuarie-august 2021, în Ecuador au fost consemnate 1.427 de crime, cu 55 mai multe decît bilanţul pe întreg anul 2020, arată cifrele Ministerului de Interne.

La sfîrşitul lunii septembrie, într-o închisoare din sud-vestul ţării au fost masacraţi 119 deţinuţi, dintre care unii au fost dezmembraţi sau arşi, în confruntări violente între bande rivale cu legături cu traficul de droguri şi cu carteluri mexicane şi columbiene.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?