Criza energetică stiri: 471
Biden - Putin stiri: 106

Președintele Ceceniei, Kadîrov: "Haideți să indicăm sincer în mass-media naționalitatea fiecărui infractor"

23 noi. 2021,, 18:45   În lume
1727 1

Președintele Ceceniei, Ramzan Kadyrov, a propus ca mass-media să fie obligate să indice în materiale naționalitatea tuturor infractorilor.

El a scris despre acest lucru pe canalul său Telegram, comentînd discuțiile apărute în jurul proiectului de lege a deputaților ceceni care propun interzicerea mass-media de a menționa naționalitatea infractorului, transmite Noi.md.

Kadîrov s-a adresat criticilor proiectului de lege. "Dacă credeți că trebuie indicată naționalitatea infractorului, eu sînt pentru! (...) Haideți să fim sinceri și fără scuze să numim fiecare infractor", a spus el, menționînd că nu a văzut opinii motivate împotriva inițiativei parlamentarilor ceceni.

”Vreți libertate absolută de exprimare? Dați-i drumul! De mîine, numiți-i pe toți -rus, bashkir, cazac, tătar, evreu, udmurt, bureat, iakut... Toți fără excepție! Vom afla, în același timp, cine încalcă cel mai mult legea”.

Proiectul de lege care propune interzicerea mass-media să indice în materiale naționalitatea infractorilor a fost înaintat Dumei de stat pe 22 noiembrie de către Parlamentul cecen. Potrivit autorilor inițiativei, în mass-media și rețelele sociale sunt adesea publicate materiale provocatoare, ceea ce poate forma o atitudine negativă față de un anumit grup etnic. Uniunea Jurnaliștilor din Rusia, în special, a declarat că ideea parlamentarilor ceceni limitează libertatea presei.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X