COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI770 910 INFECTAȚI289 025(+648)   TRATAȚI 273 259     DECESE 6695(+16)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2923
Puterea stiri: 6769

Președintele Braziliei crede că s-ar fi reinfectat cu COVID-19

7 mai. 08:15   În lume
1506 0

Președintele Brazilian, Jair Bolsonaro, consideră că recent s-ar fi putut reinfecta cu un tip nou de coronavirus. El a spus despre acest lucru joi în cadrul emisiunii sale săptămînale pe rețelele de socializare.

"Cu cîteva zile în urmă am avut simptome de posibilă reinfectare [cu coronavirus]. Am luat ivermectin. A doua zi m-am simțit bine", a spus șeful statului, fără a preciza dacă a fost supus unui examen de diagnostic. În același timp, liderul brazilian a vorbit sever despre cei care critică preparatele alternative, chiar dacă eficacitatea lor nu este dovedită științific.

Bolsonaro s-a infectat pentru prima dată cu coronavirus în iulie anul trecut. Pe 7 iulie, el a anunțat că a fost testat pozitiv pentru coronavirus și a început să ia hidroxiclorochină pentru tratament. Potrivit șefului statului, deja la cîteva ore după administrarea medicamentului, starea sa s-a îmbunătățit. În același timp, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a decis anterior să oprească testarea hidroxiclorochinei în calitate de medicament împotriva coronavirusului. OMS a menționat că, potrivit mai multor studii, medicamentul nu are un efect pozitiv în tratamentul COVID-19.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ce părere aveți despre introducerea prezentării obligatorii a certificatului COVID-19 în Republica Moldova?
🔽🔽