COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 999 493   INFECTAȚI 390 742(+1783)   TRATAȚI 367 199      DECESE 10452(+8)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7904
Criza energetică stiri: 493

Președintele Azerbaidjanului: Sintem gata să începem negocierile de pace, să semnăm un acord de pace

4 noi. 2021,, 13:00   În lume
1432 0

De fiecare dată cînd la Forumul Global de la Baku am ridicat problema conflictului între Armenia și Azerbaidjan, astăzi vreau să spun că acest conflict a fost rezolvat.

Potrivit AZERTAC, președintele Azerbaidjanului Ilham Aliyev a remarcat acest lucru în discursul său de la deschiderea celui de-al VIII-lea Forum Global de la Baku.

Președintele a spus: „Azerbaijanul a rezolvat singur conflictul. Azerbaidjanul însuși a pus în aplicare rezoluțiile adoptate de Consiliul de Securitate al ONU. Aceste rezoluții cereau retragerea necondiționată și imediată a trupelor armene din teritoriile ocupate ale Azerbaidjanului. Din păcate, aceste rezoluții au rămas pe hîrtie timp de 27 de ani. Dacă Azerbaidjanul însuși nu și-ar fi restabilit integritatea teritorială, aceste rezoluții ar rămîne pe hîrtie încă 27 de ani.”

Ilham Aliyev a menționat că pe 9 noiembrie Armenia a semnat un act de capitulare și războiul s-a încheiat. În plus, a fost prezentat un calendar pentru retragerea din alte teritorii ocupate. Poporul din Azerbaidjan va sărbători această victorie istorică.

Subliniind că teritoriile eliberate au fost distruse pînă la pămînt, șeful statului a declarat că Armenia a distrus chiar toate clădirile istorice, 65 din 67 de moschei, a distrus toate clădirile publice. Aceasta, de fapt, este o manifestare de barbarie și vandalism.


„În prezent refacem teritoriile eliberate, un program de stat la scară largă este deja implementat.

Sperăm că vom putea să întoarcem pe pămînturile noastre mai mult de un milion dintre compatrioții noștri, foști refugiați și persoane, care au migrat în interiorul țării și care au suferit de pe urma ocupației armene. Acest război a arătat că adevărul va învinge mai devreme sau mai tîrziu”, a subliniat președintele Azerbaidjanului.

„Astăzi trecem printr-o perioadă post-conflict. Am trimis o serie de propuneri Armeniei, să începem să lucrăm la un acord de pace, deoarece intenționăm să vorbim nu despre război, ci despre pace, despre viitor. Din păcate, această propunere rămîne încă fără răspuns”, a adăugat președintele Ilham Aliyev.

Șeful statului a spus că acum totul va depinde de poziția Armeniei, „întrucît poziția noastră este extrem de clară”. „Aș dori să subliniez încă o dată că sîntem pregătiți să începem negocierile de pace și să semnăm un acord de pace. Vrem să întoarcem pagina și intenționăm să definim limitele. După cum puteți vedea, nu există niciun răspuns din partea Armeniei, s-ar putea spune că au tăcut un an întreg. Mi se pare că nu vor putea rezista poziției constructive a Azerbaidjanului”, a spus președintele Ilham Aliyev.

1

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X