COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Președintele Austriei, prins de poliție în timp ce încălca restricțiile

Președintele Austriei, prins de poliție în timp ce încălca restricțiile

Preşedintele Austriei, Alexander Van der Bellen, şi-a prezentat în mod public scuzele duminică, după ce a fost prins de poliţie alături de soţia sa, Doris Schmidauer, pe terasa unui restaurant din centrul Vienei după ora de închidere.

Șeful statului a încălcat astfel restricţiile impuse de autorităţi împotriva răspîndirii noului coronavirus, scrie agerpres.ro.

Van der Bellen a confirmat cele întîmplate pentru cotidianul Kronen Zeitung şi şi-a prezentat scuzele, explicînd că purta o conversaţie cu soţia sa şi nu a băgat de seamă cînd a trecut timpul.


Poliţia a confirmat, de asemenea, că preşedintele Austriei a fost văzut în restaurant.

Acesta consuma încă băuturi alcoolice împreună cu soţia sa, la o masă, atunci cînd poliţia a pătruns în local pentru o verificare de rutină.

Restaurantul era oficial închis în momentul controlului poliţiei.

În Austria, barurile şi restaurantele pot ţine deschis doar pînă la ora 23:00. În caz contrar, patronii localurilor riscă amenzi drastice, de pînă la 30.000 de euro, conform unor legi noi legate de pandemia cu noul coronavirus.

”Îmi pare într-adevăr foarte rău. A fost o greşeală”, a declarat preşedintele Van der Bellen pentru publicaţia Kronen Zeitung.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load