X 
Arşiţa stiri: 174
Jocurile Olimpice stiri: 135
Transnistria stiri: 1455

Presa: O navă rusă a efectuat manevre riscante în largul coastei din Florida

17 dec. 2019,, 10:52   Externe
2739 2

Statele Unite susțin că nava de recunoaștere rusă Viktor Leonov acționează în mod „riscant” în apele internaționale pe coasta de sud-est a Statelor Unite.

Potrivit unuia dintre interlocutorii canalului, în ultimele zile Viktor Leonov s-ar fi aflat pe coasta Carolinei de Sud și a Floridei, acționînd riscant deoarece „nu a folosit lumini de navigație în condiții de vizibilitate slabă și nu a răspuns la apelurile altor nave care au încercat să stabilească locul aflării acesteia pentru a evita ciocnirea”. Oficialul a adăugat că nava a participat și la „alte manevre nesistematizate”.

Reprezentantul Pazei de coastă a SUA a comunicat postului că instituția a avertizat marinarii despre prezența navei de recunoaștere ruse în această regiune și comportamentul acesteia. Totodată reprezentantul Ministerului Apărării al SUA a declarat că nava americană USS Mahan s-a aflat în apropierea Federației Ruse.

Potrivit postului, începînd cu 2015 nava de cercetare Viktor Leonov patrulează regulat apele internaționale în regiunea coastei de est a SUA.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав